csőtészta spárgával

carbonara2

tészta+spárga!

Most már tényleg ez lesz az utolsó spárgás bejegyzésem, ígérem. De nem tudok ellenállni, imádom! Szerintem egy szuperjó zöldség.

Szóval most a tészta szerelmeseinek kedvezek, a körülöttem élők kedvenc olasz tészta feltétje a carbonara szósz, ha már volt otthon spárga akkor miért ne legyen spárgás carbonara a tésztánkon, gondoltam én. Milyen jól tettem, mert imádták.

A tészta sajnos nem linguine (az a kedvencem), nem is spaghetti hanem pipe rigate, csak ez volt otthon ugyanis.

PIPE RIGATE ALLA CARBONARA D’ASPARAGI

Összetevők

  • 400 g pipe rigate (csőtészta) linguine, spaghetti, penne is tökéletes
  • só, bors, fehérbors
  • 60 g parmezán vagy parmezán jellegű kemény sajt
  • 700 ml tejszín
  • 4 db tojás
  • 200 g pancetta vagy császár szalonna mangalica császárt használtam
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • 100 ml fehérbor
  • 100 g zöldspárga

Elkészítése

  1. A tésztát sós vízben készre (azaz aldentére) főzöm, kb. 10 perc. Közben a tojásokat a tejszínnel, fehér borssal és a reszelt parmezánnal elkeverem. Egy serpenyőben a felkockázott császárhúst aranybarna ropogósra pirítom, hozzádobom az előzőleg blansírozott feldarabolt zöld spárgát, a finomra aprított fokhagymát majd meglocsolom fehérborral.
  2. A tésztát beleöntöm a spárgás serpenyőbe, természetesen a tűzről levéve, jól átforgatom, majd a parmezános tejszínes mártást ráöntöm, megkeverem. Végül sok-sok frissen őrölt fekete borssal és frissen reszelt parmezánforgáccsal tálalom.

tavasz van

Lájkold, ha tetszik, írj ha kérdésed van!