tészta+spárga!
Most már tényleg ez lesz az utolsó spárgás bejegyzésem, ígérem. De nem tudok ellenállni, imádom! Szerintem egy szuperjó zöldség.
Szóval most a tészta szerelmeseinek kedvezek, a körülöttem élők kedvenc olasz tészta feltétje a carbonara szósz, ha már volt otthon spárga akkor miért ne legyen spárgás carbonara a tésztánkon, gondoltam én. Milyen jól tettem, mert imádták.
A tészta sajnos nem linguine (az a kedvencem), nem is spaghetti hanem pipe rigate, csak ez volt otthon ugyanis.
PIPE RIGATE ALLA CARBONARA D’ASPARAGI
Összetevők
- 400 g pipe rigate (csőtészta) linguine, spaghetti, penne is tökéletes
- só, bors, fehérbors
- 60 g parmezán vagy parmezán jellegű kemény sajt
- 700 ml tejszín
- 4 db tojás
- 200 g pancetta vagy császár szalonna mangalica császárt használtam
- 3 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 100 ml fehérbor
- 100 g zöldspárga
Elkészítése
- A tésztát sós vízben készre (azaz aldentére) főzöm, kb. 10 perc. Közben a tojásokat a tejszínnel, fehér borssal és a reszelt parmezánnal elkeverem. Egy serpenyőben a felkockázott császárhúst aranybarna ropogósra pirítom, hozzádobom az előzőleg blansírozott feldarabolt zöld spárgát, a finomra aprított fokhagymát majd meglocsolom fehérborral.
- A tésztát beleöntöm a spárgás serpenyőbe, természetesen a tűzről levéve, jól átforgatom, majd a parmezános tejszínes mártást ráöntöm, megkeverem. Végül sok-sok frissen őrölt fekete borssal és frissen reszelt parmezánforgáccsal tálalom.
Lájkold, ha tetszik, írj ha kérdésed van!