Cukkinis tészta

cukkinistészta2

pastalove

Anyukámmal kettesben voltunk. Ő szegényke egésznap dolgozott a kertben, gondoltam meglepem és kap egy fincsi tésztát ebédre.Volt itthon zsenge cukkini, friss chili, fokhagyma és fusilli más nem is kellett. Pompás ebéd lett. Nem mellesleg kb. 15 perc alatt kész van.

 

TEJSZÍNES CUKKINIS-PETREZSELYEMPESTOS PASTA

Összetevők

  • 1 db cukkini
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kissebb chili
  • 200 ml házi tejszín
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 2 ek petrezselyempesto opcionalis
  • 150 g parmezán igazi olaszországi parmeggiano reggianot használtam
  • 300 g fusilli
  • 100 gerezd fenyőmag
  • 1 marék friss oregáno levél
  • 100 ml olívaolaj
  • 1 ek vaj

Elkészítése

  1. A cukkínit apró kockákra vágom, a többi hozzávalót is felaprítom. A petrezselyem pestohoz a petrezselymet egy aprítógépbe teszem egy marék fenyőmaggal, 100 g parmezánnal és 2-3 ek olívaolajjal. Majd krémesre keverem. Egyébként már önmagában egy spaghetti is isteni a pestoval.
  2. A tésztát megfőzöm, forró, sós lobogó vízben aldentére. Közben a cukkinit olívaolaj és vaj keverékén sóval, borssal elkezedem pirítani, hagyom hogy egy kicsit odakapja. Rádobom a fokhagymát és chilit, illatozásig pirítom össze őket, megszórom a felaprítot oregánóval és felöntöm egy kis borral. Ha kell ízesítem még, miután elpárolgott az alkohol beleönöm a tejszínt és a frissen reszelt parmezán parmezán felét. Így kicsit összesűrítem, beledobom a megpirított fenyőmagot és lehúzom a tűzről.
  3. A tésztáról leöntöm a vizet, egy edényben elkeverem a pestóval majd tányérra halmozom, rá kanalazok a cukkinis szószból egy keveset, oregánó ággal és virággal, reszelt parmezánnal díszitem. Egy jó fehérborral, vagy fröccsel isteni ebéd.

Lájkold, ha tetszik, írj ha kérdésed van.