epersali

epersali2

Epersaláta!

Azt hiszem a tavalyi szezonban ettem először ilyen salátát a Vapianoban. Imádtam,  minden héten amíg ajánlatban volt, mentem hetente egyszer és tömtem magamba. Azóta csinálom magamnak amikor eper szezon van, sokféle sajttal és egy jó kis dresszinggel.

Most rebarbara vinaigrette-tel készítettem, jó erős lyoni camembert-rel, karamellizált körtével és ropogós dióval. Próbáljátok ki, nagyon friss és nagyon fincsi.

EPER SALÁTA, REBARBARA VINAIGRETTE-TEL

Összetevők

  • 1 marék eper
  • 1 csomag rukola
  • 1 doboz camembert culinarisban vettem jó erős ízűt, de bármiylen megfelel.
  • 1 marék durvára tört dió
  • 3 db rebarbara rúd
  • 2 ek méz
  • 2 ek fehér bormecet
  • 100 ml dióolaj
  • 2 ek mustár

Elkészítése

  1. Az epret megtisztítom és negyedekre vágom. A rukolát megmosom és az eperszeletekkel összekeverem. A camemenert-et kiveszem a csomagolásból, és sóval borssal, durvára vágott dióval 220 fokon 10 percig sütöm a sütőben alufólia alatt.
  2. A vinaigrette-hez a rebarbarát vékony szeletekre vágom, majd lobogó vízben főzöm 5 percig, amíg megpuhul. Még melegen kézi robotgépbe teszem, hozzáadom a többi hozzávalót és jól összeturmixolom, végül lassan hozzákeverem az olajat. A salátát összeállítom. A rukolát az eperrel elkeverem sózom, borsozom (zöldborsot használtam), ezután ráöntöm a rebarbara vinaigrette-et és végül a tetejére tépkedem vagy a közepére helyezem a folyós sajtot és a ropogós diódarabokat.

Lájkold, ha tetszik, írj, ha kérdésed van!