Grillezett halloumi és arab saláta

halloumitabule

Arab saláta, grillezett halloumi. Igazi nyári kaja!

Mostanában nem sok időm van a bloggal foglalkozni, igazából energiám van kevés, de ma elég korán hazaértem, és így volt időm megfőzni egy fincsi vacsit, sportolni és pihenni. Ez ám a jólét. :)

Szóval marhára melegem van, ilyenkor csak valami könnyű jöhet szóba. Sajt, mert jó a mozgás után, arab sali, vagy tabuleh magában is isteni, frissítő, sok citrommal és zöldséggel.

GRILLEZETT HALLOUMI ÉS TABULEH, AHOGY ÉN SZERETEM

Összetevők

  • 250 g couscous
  • 1 doboz fürtös koktél paradicsom
  • fél kígyóuborka
  • 2 db citrom leve
  • 1 csomag fenyőmag
  • só, bors
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 egész chili friss
  • 3 ág bazsalikom
  • 3 ág menta
  • 2 ág oregáno
  • 1 csokor petrezselyem
  • 150 g halloumi

Elkészítése

  1. A halloumi sajtot a két citrom héjával, felkarikázott chilipaprikával, beleteszem egy kevés olajba.
  2. A couscous-t másfélszeres zöldfűszeres lobogó vízbe öntöm, lehúzom a tűzről és 10 percig lefedve állni hagyom. Majd picit kihűtöm. Addig míg hűl a couscous, kifacsarom a citromlevet, felaprítom a zöldfűszereket, megpirítom saját olajában a fenyőmagot. A paradicsomokat és uborkát apró kockákra vágom. A couscoust az előkészített fűszernövényekkel és zöldségekkel összekeverem, ízesítem, meglocsolom a citrom levével, egy-két ek. olívaolajjal és a fenyőmaggal. Amíg grillezem a sajtot, hűtőbe teszem, hogy tovább hűljön és összeérjenek az ízek (ez az étel tipikusan másnap lesz a legjobb).
  3. Aranybarnára grillezem egy vas grillserpenyőben a sajtot úgy, hogy lecsöpögtetem róla a citromos, chilis olajat, ekkor tökéletes az állaga. Egy tányérra ráhalmozok egy adagot a salátából, tetejére teszem a grilezett sajtot, hajszálvékony szelet chilipaprikát és mellé citromgerezdeket kínálok. Jó étvágyat.

Lájkold, ha tetszik, írj ha kérdésed van!