Hello Pite!♥

újhagymáspite5

Piteláv, most újhagymás.

Mert ősszel a legjobb, és a legtöbb féle pitét lehet készíteni. Szilvával, körtével, dióval sajttal, fügével és soksok mindennel variálhatjuk. A kedvenc részema  pitesütésben, amikor sül. Az illatát… ahogy beteríti a lakást. Meleg, otthoni érzés. Szeretem a pitét.

Ez most újhagymás, kéksajtos, fenyőmagos finomság. A tészta pedig tökéletesen omlós lett, olyan mint még soha.

Csináljatok pitét, mert fincsi.

ÚJHAGYMÁS PITE

Összetevők

  • 200 g liszt
  • 100 g vaj
  • 1 csipet
  • 1 db tojás
  • 1 kk kakukkfű
  • 1 ág friss oregano
  • 1-1 kk zöld és feketebors frissen őrölve
  • 250 g ricotta
  • 1 ek tejföl
  • 2 db tojás
  • 4 db újhagyma
  • 5-6 db koktélparadicsom
  • 50 g fenyőmag
  • 50 g kék sajt president danish blue-t vetted
  • 100 g pancetta vagy császár szalonna a vegáknak szigorúan mellőzendő

Elkészítése

  1. A tésztához a jéghideg vajat elmorzsolom a liszztel egy csipet sóval. Ehhez hozzáütöm az egy tojást és ha kell egy kis jéghideg vizet, de csak amennyit felvesz a tészta. Összegyúrom és kisgolyót formázok belőle, beteszem pihenni a hűtőbe.
  2. Az újhagymákat hosszanti irányban félbevágom, megtisztítom, levágom a végüket, kicsit. A paradicsomokat félbevágom, a szalonnát felkockázom. A zöldfűszereket, tejfölt, ricottát és a két tojást összekeverem, egy csipet sót hozzáaadok ha szükséges és a ricottás krémhez keverem a a felkockázott szalonnát (a vegák itt végeztek).
  3. A tésztát kikapom a hűtőből, kinyújtom, kicsit nagyobbra, mint a piteformám és beleegyengetem a tésztát a formába, körbe lecsippentem a lelógó tésztarészeket. Beleöntöm a ricottakrémet, ráhelyezem az újhagymát, rádobálom a paradicsomokat. A tetejére morzsolom a kéksajtot és megszórom fenyőmaggal, én még pár szem feketeolívabogyót raktam rá. Mert imádom! 180 fokon 40 percig sütöttem, mellé egy jó fajta fehérbor dukált. Jó ez egy szép őszi napon. Jó étvágyat.

Láklold, ha tetszik írj ha kérdésed van.