miért nem

fahéjascroi

Fahéjas croissant, mert annyira illatos.

Hogy miért nem posztolok mostanában, mert az élet úgy hozta, hogy minden a feje tetejére állt. Új munkahely. Stb. Van ez így és erő  az nincs most se főzni, se fotózni.  Szóval most ezt a receptet hoztam, recept vagy nem mindenki döntse el maga. Magát a tészta receptjét itt találjátok. Imádom a croissant, ezért addig mentem hogy megtanultam leveles tésztát gyártani. Így vagyok én, ha imádok, szeretek valamit. Meg mikor muszáj. Kellene lennie olyan állapotnak is hogy nem akarom, az ritkán van. Ilyen vagyok.

Szóval ez a leveles csoda, imádom ahogy puha és egyben ropogós. Ahogy peregnek a lapcsokák a kezem között, és az a mámorítóan vajas íz. Fantasztikus. Ehhez egy valami illik jól egy kesernyés gyümölcsösíz.

FAHÉJAS CROISSANT, SZEDERJOGHURTTAL

Összetevők

  • 200 g vaj jófajta házi legyen
  • 3-4 ek fahéj
  • 1 ek porcukor
  • 350 g szeder
  • 1 db citrom leve
  • 250 ml házi joghurt
  • 1 db fentebb említett tekercs croissant tészta

Elkészítése

  1. A croissant nekem kész volt, mélyhűtőből kikap, kiolvaszt. A vajat megolvasztottam, a fahéjat elkevertem a porcukorral. A vajjal megkentem a tésztám jó alaposan, majd megszórtam elég erőteljesen, fahéjat nem sajnálva a vajjal megkent croissant tésztát és ugye előre beirdaltam háromszögekre, azt széthúzgáltam és mint egy kis lapot feltekertem a talpánál kezdve a tekrést a csúcsa fele haladva. Majd ismét jön a vajjal kenés, és végül meghintettem porcukorral.
  2. A tésztát picit a tepsiben hagytam pihengetni, és előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütöm. Amíg sül a croissant, addig a szedret villával összetöröm, a joghurthoz kanalazom, meglocsolom egy kis citromlével, akár a citrom héjával is és leheletnyi kardamomot adok hozzá. Ezalatt megsültek a fanatsztikusan illatos kis finomságok, és lehet is falni.

Lájkold ha tetszik, írj ha kérdésed van.