mindentbele frittata

frittata2

Frittata, omlette vagy tortilla: a lényeg sok tojás, sajt, zöldség.

Ezt az ételt nevezhetjük omlettnek, frittatanak, tortillának.

Tojásalapú étel, nevezhetném tészta nélküli quiche-nek is. Szóval lehet ez egy kiadós reggeli vagy egy könnyű vacsora is. Lehet enni hidegen és melegen is, csakis szeletekre vágva. Lassan kell sütni, jól felvert tojással és sok-sok zöldséggel. Ez az ami megkülönbözteti a hagyományos rántottától.

Én most beleraktam mindent, amit a hűtőben találtam, de általában valami husit, zöldet, fűszert és sajtot rétegezek bele.

Kóstoljátok meg hétvégén egy kiadós reggeli alkalmával!

FRITTATA CUKKINIVEL, ÚJBURGONYÁVAL ÉS CSÁSZÁRHÚSSAL

Összetevők

  • 6 db tojás
  • só, bors, fehérbors
  • 1 marék friss oregáno
  • 1 marék lilahagyma apróra vágva
  • 100 ml fehérbor
  • 100 g császárhús
  • 1 db közepes cukkini
  • 2 db nagyobb újburgonya
  • 50 g gruyére parmezán is megfelelő

Elkészítése

  1. A cukkinit félbevágom a felét felkockázom, a másik felét vékonyan felkarikázom. Egy oylan serpenyőt választok, amit a sütőbe is be tudok majd tenni. A császárt és az egyik burgonyát is apró kockákra vágom . 1 ek. olívaolajon elkezdem pirítani a császárhúst, majd rádobom a cukkinit és végül a burgonyakockákat. Így összepirítom őket, majd melöttyintem fehérborral és fűszerezem.
  2. Közben a tojást jól felverem, sózom,borsozom beleszórom a felaprított oregánot, hagymát és a reszelt sajt felét. A zöldséges-húsos keverékhez öntöm, kirakom a tetejét a cukkini és az egy újburgonya karikákkal. A maradék reszelt sajttal meghintem és 160 fokon 20-25 percig sütöm. Picit hagyom kihűlni miután kész. Végül szeleteket vágok belőle és balzsamecetes zöldsalátával tálalom. Reggelire és vacsorára is kitűnő.

Lájkold, ha tetszik, írj ha kérdésed van!