New York Sajttorta

nysajttorta3

Habkönnyű new york sajttorta

Kedvencem a sajttorta. Mert nagyon egyszerű elkészíteni és  százféleképpen variálható. Mehet bele krémsajt, joghurt, tejföl, túró.

Imádom.

Ez a verzió a sajttorták királya. Egy jó málnaöntettel, vagy házi baracklekvárral, eperrel egészen királyi eledel. Omlós, könnyű szétolvad a szájban.

NEW YORK SAJTTORTA CITRUSOKKAL

Összetevők

  • 500 g mascarpone
  • 3 ek tejföl
  • 100 g cukor
  • 1 zacskó vaníliamagos vaníliás cukor vagy egy rúd vanília
  • 1-1 db narancs, lime és citrom héja
  • 140 g őrölt keksz zabfalatokat használtam
  • 85 g vaj + 2 ek.
  • 3 db tojás közepes méretűek legyenek

Elkészítése

  1. A vajat felolvasztom - 2 ek. kivételével - és összekeverem a kekszmorzsával. Majd egy spatula vagy kanál segítségével belelapogatom egy 25cm átmérőjű tortaformába. Én ezt egy picit meg szoktam pirítani a sütőben 200 fokon 10 perc alatt.
  2. Közben a maradék olvasztott vajat, cukrot,vaníliát vagy vaníliás cukrot, a tojásokat és a tejfölt jól elkeverem, hozzáadom a mascarponét és a citrushéjakat. Krémesre, kicsit folyós állagúra keverem, majd ráöntöm a kilapogatott kekszmorzsára. Végül 200 fokon 10 percig aranybarnára sütöm, majd leveszem a hőmérsékletet és tovább szárítom 110 fokon 1 órán át. Ezután min. 4 órán keresztül hűtöm, de jobb ha egy éjszakát a hűtőben pihen.

Lájkold, ha tetszik, írj ha kérdésed van!