Rólam

Kedves Pajtásom!

Szabó Dorottya vagyok, civilként jogász (ügyvédjelölt). Az élet úgy alakította, hogy ezt a száraz szakmát választottam, legnagyobb bánatomra, gyerekkoromban nem volt opció a szakácskodás. Ezért most a hétköznapi sivár-száraz szerződések/szerződéskötések, paragrafusok mellé kell a kreatívkodás, hogy jól érezzem magam a bőrömben. Egyébként is, olvastam egyszer egy magazinban, ha elérted a szakmádban azt amit szerettél volna (nálam ez még nem történt meg, de jól haladok ebbe az irányba) akkor kell egy kreatív hobbi, hogy kiteljesedjen az életed. Irigylem azokat akik azt csinálják amit szeretnek, ami a hobbijuk.

Gyerekkorom óta imádok főzni, ezzel az imádattal néha a közeli ismerőseim agyára megyek, közel 200 szakácskönyvem van angol, olasz és magyar nyelven. A kamrámban töménytelen mennyiségű fűszer, a női magazinok helyett idegennyelvű gasztromagazinokat vásárolok, éjszaka kipirult arccal várom, hogy megsüljön másnap reggelire a briósom, vagy azért izgulok,  hogy tökéletesen ropogós, ám belül mégis foszlós és puha legyen a croissant-om. Egyfolytában kísérletezek, ezeket a kreatív kísérletezéseimet szeretném Veled megosztani.

Talán ismerős lehetek, a gasztroblog szférából – nem is olyan régen – egy kicsit más stílusú blogban írtam, melyet Spooon123-nak hívnak.

A főzés nekem, a teljes kikapcsolódást jelenti, a kreativitást hozta az életembe a fotózással együtt.

Joggal kérdezed, hogy miért mosoly, azért mert nincs olyan pillanat mikor ne mosolyognék, nevetnék, kacagnék széles-szájjal, boldogsággal, és ez így van akkor is mikor a családomnak, a barátaimnak vagy Neked kedves Pajtásom egy ínycsiklandó finomsággal kedveskedhetek, és meglátod, ugyanezt a csodát Te is átélheted a receptjeimet tálalva a szívednek kedveseknek.

Mosolygós böngészést!

Balaton – puha, fokhagymaillatú sajtos-tejfölös lángos – gyerekMosoly.

Budapest – aranyló húsleves, hajszálvékony omlós rántotthús, illatos ubisali – szélesMosoly.

Bécs – forraltbor, porcukorfelhőben óriásfánk – melegMosoly.

Róma – egy kis trattoria, gazdag paradicsomos pasta, gyümölcsös bor, ropogós ciabatta – dolcevitaMosoly.

Párizs – elegancia, kis utcák, fülledt bisztrók, fantasztikus pékségek, a kosár megrakva: ropogós baguette, fantasztikus légies croissantok és szájban olvadó édeskedves macaron – nagyon nagyMosoly.

Otthon – omlós kacsa lakoma, zsírjából zsíroskenyér (szigorúan házi!) – boldogMosoly.

Ez vagyok én.
Ezt fogom Nektek megmutatni.