spárgakrémes szendvics

spárgakrém2

Kérmes spárga!

Még mindig spárga, spárga, spárga!

Ezt a szendvicskrémet hívhatnánk amolyan bruschettának is (bruszketta). Ropogós, krémes, olívaolajos fincsi.

5 perc alatt elkészül, egy-két napig hűtőben is tárolható.

FEHÉRSPÁRGAKRÉM

Összetevők

  • fél csomag spárga fehér és zöld is lehet
  • fél citrom leve és héja
  • fél narancs leve és héja
  • 1 marék turbolya
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 1 doboz cottage chesese vagy ricotta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5-6 db kapribogyó
  • fél csomag rukola

Elkészítése

  1. A spárgákat megtisztítom, elhajlítva letöröm a fás szárait és megtisztítom, három szál spárgát félreteszek. A megtisztított spárgákat feldarabolom és blansírozom (lásd. előző recept). Közben a cottage cheese-t (vagy ricottát) egy keverőedénybe öntöm, hozzáadom a rukolát, oregánót, turbolyát, citromlevet, narancslevet és a lereszelt héjakat, sót-borsot, kapri bogyót, fokhagymát és az olívaolajat jól összeturmixolom, kellemes krémes állagot kell kapnom, közben elkészült a spárga, azt is hozzáturmixolom a túrós krémhez.
  2. Két szelet kenyeret meglocsolok olívaolajjal és grillen, vagy egy serpenyőben megpirítom 2-2 percig mind a két oldalát a kenyérszeleteknek. A félretett spárgákat szálasra hámozom, koronájukat levágom. A megpirított barna, diós vagy rusztikus kenyérre halmozom a spárgakrémet, rápakolom a spárgaszálakat, egy marék rukolát, kapribogyót és citromhéjat. Ha tartalmas reggelit vagy vacsorát szeretnék akkor egy-egy lágy tojást adok hozzá. Jó étvágyat.

Lájkold, ha tetszik, írj ha kérdésed van!