Szülinapi nyáribogyós fehércsokis sajttorta

bogyótorta

Nyáribogyós születésnapi sajttorta

Van nekem egy fogadott Nővérkém! Vele mindent meg tudok beszélni, ő az aki ledorgál ha hülyeséget csinálok és soha nem érzem azt hogy ezzel megbánt. Sőt ő a nagy és erős,  aki megvéd ha baj van. Ő az aki, akkor sem hagyna el ha hibáznék.

Kicsit olyan mint Anya, kicsit pótolja a bátyámat aki annyira nagyon hiányzik és olyan nagyon messze van Tőlem, hogy az már szinte fáj.

Szóval ő az én emberem.

Na már most, úgy gondolta idén, hogy az ő szülinapját soha nem ünnepeltük meg kellőképpen… Az igazat megvallva, amióta  anyuka lett már tényleg inkább a gyerkőccel foglalkoztunk. Mondjuk úgy, hogy a szülinapjára is gyerek cuccokat kapott:D

Ezért idén úgy döntöttünk lesz meglepetés, meg minden csuhajja. Pénteken volt a napja, így szombatra terveztük a meglepit, természetesen mindenki lemondta a hétvégi ünneplést vele. Ő szomorkodott, dühösködött mi meg készültünk és röhögtünk a háta mögött. Szombatra lebetegedett (tipikus), de nem tágítottam – a torta kész, a hűtőben hűlt és egyébként is – betegen is szülinapos.

Szóval nagy volt az öröm, isteni a torta, gyorsan el is kérte mindenki a receptjét. Ezért úgy gondoltam  megosztom Veletek is. Sajnos a kép az okostelefonommal készült, így nem az igazi, de sajnos nem volt nálam a fotómasina.

Nagyon Boldogságos Születésnapot Kívánok Neked Kedves!

Nyári bogyós fehércsokoládés sajttorta

Összetevők

  • 300 g mascarpone
  • 200 ml tejszín(min. 30%)
  • 100 g fehércsoki
  • 2 db citrom leve és lereszelt héja
  • 1 db lime héja
  • 1 db vanília kikapart magja
  • 300 g finomra darált háztartási keksz készen ledarálva kapható, bármely élelmiszerboltban
  • 150 g puha vaj
  • sok-sok nyári bogyós gyümölcs ribizli, szeder, málna, áfonya, epere, meggy (bármi)

Elkészítése

  1. A kekszet a vajjal jól összegyúrom és belelapogatom szép egyenletesen egy tortaformába kb. 20-22 cm átmérőjű legyen.
  2. A krémhez a tejszínt felmelegítem, de csak melegítem! nem forralom (a tűzön vagy mikróban), majd elkeverem benne a fehér csokoládét. A gépi habverőm táljába teszem a mascarponét, a gyümölcsökből egy marékkal, a citromok levét és lereszelt héját, a lime héját és a vanília kikapart magját, majd hozzáadom a fehér csokis tejszínt, és jól összekeverem. Az egészet a kekszes alappal kibélelt tortaformába öntöm. A tetejére (közép fele orientálva) a megtisztított gyümölcsöket púpozva felhalmozom és egy éjszakára de legalább 2-3 órára a hűtőben hagyom összehűlni. Tálalás előtt esetleg fehér csoki reszelékkel díszítem.

Lájkold, ha tetszik írj ha kérdésed van!