Szülinapi vacsora

anyaszülivacsi

Cukkinis, rákos penne, ahogy Anyukám szereti!

a Legdrágábbnak!

Anyukám szülinapja ma van, ezért tegnap hazarohantam a munkából és szuper vacsorát rittyentettem neki. Nála nem kell nagy faksznit csapni, tigrisgarnéla mindenmennyiségben!!! és valami finom tészta. Így is lett. Újítás, de 30 perc alatt kész van és isteni.

Ezúton is Nagyon Boldog Születésnapot Neked Mami!

CUKKINIS, KECSKECSAJTOS RICOTTÁS PENNE,

SZECSUÁNI BORSOS BUNDÁBAN SÜLT TIGRISGARNÉLÁVAL

Összetevők

  • 500 g tigrisgarnéla
  • 50 g kemény kecskesajt
  • 250 g ricotta
  • 4 ek olíva olaj
  • 1 marék friss bazsalikom
  • só, bors, szecsuáni bors
  • 2 db citrom
  • 2 ág friss bazslikom
  • 1 nagy cukkini
  • 500 g penne
  • fél fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma

Elkészítése

  1. A pennéhez a főzővizet felteszem forrni és jól megsózom. Ha forr beleöntöm az egész doboz pennét és aldentére főzöm (kb. 10 perc). Két wok serpenyőt előveszek, olívaolajat öntök bele. A vöröshagymát és a fokhagymákat jó apróra vágom, az egyik serpenyőben megfonnyasztom a vöröshagymát, a hajszálvékonyra szelt cukkinivel és a fenyőmaggal. Ez kb. 10 perc.
  2. A másik serpenyőben alacsony lángon pirítom a fokhagyma felét, egy kis szecsuani borssal. Amint a bors illatozni kezd, a garnélákat, melyeket előbb szintén beborsoztam a serpenyőbe dobom. Hagyom jól megpirulni, a végén egy citrom héját ráreszelem és meglocsolom citromlével, esetleg sózom.
  3. A kecskesajtot nagylyukú reszelőn lereszelem, a másik citrom héját szintén lereszelem és kifacsarom a levét. A bazsalikomot felaprítom. A cukkinis serpenyőbe beledobom a maradék fokhagymát és addig míg illatozni nem kezd pirítom tovább, majd leveszem a tűzről. A megfőtt pennét ráborítom a cukkinire, összekeverem a sajttal, bazsalikom levéllel, sóval és a citrom héjával és levével. A végén kissé összetört ricottát forgatok hozzá és a tetejére halmozom a borsos rákot. Bazsalikomlevéllel díszitem.

Lájkold, ha tetszik írj, ha kérdésed van!