töltött cukkini

cukkini_3

Töltött cukkini.

Vasárnap. Család. Pihenés.

Anyukámmal főztünk ma a családnak, ismerősnél termett, majdnem “saját” cukkiniből finomat.  Olyan jók az ilyen családi ebédek. Nyári forróság, finom limonádé, könnyű ebéd. Ezt hoztam Nektek.

TÖLTÖTT CUKKINI

Összetevők

  • 1 db nagyobb cukkini vagy tök, padlizsán
  • 2 ek tejföl
  • 1 doboz krémesebb joghurt
  • só, bors
  • 2 ág friss oregáno
  • 1 csokor petrezselyem
  • 350 g darált pulykahús
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fpkhagyma
  • 1 db chili
  • olaj
  • fél citrom leve
  • 150 g reszelt parmezán

Elkészítése

  1. A húst a felkockázott lilahagymával és 1 gerezd fokhagymával, sóval, borssal, oregánóval fél csokor petrezselyemmel összegyúrom, esetleg hozzákeverem a fél citrom levét.
  2. A cukkinit megmosom, kimagozom és belefektetem egy kiolajzott tepsibe. A tejfölt elkeverem a joghurttal, felaprított másik gerezd fokhagymával, maradék petrezselyemmel, egy ek. olajjal, sóval, borssal és a chilipaprikával. A húst belekanalazom a cukkini közepébe, rákenem a tejfölös szószt, meglocsolom olívaolajjal és parmezánt reszelek a tetejére. Alufólia alatt 180 fokon sütöm 40 percig, majd 20 percig 200 fokon alufólia nélkül pirítom. Ellenőrzöm, hogy puha-e a cukkini, ha nem tovább sütöm kb. 20-30 perccel.

 Lájkold, ha tetszik, írj ha kérdésed van!