uborkás receptek

uborkakrémes szendvics

Uborkaözön: leves, krém, mártogató!

Épp a képeket postprocessingeltem miközben egy gimis osztálytársam Manka rám írt: “Figyi, nem akarnál jéghideg uborkakrémlevest posztolni??” és épp annak a receptjét írtam, no meg egy nagyon gyors és diétához is méltán izgalmas uborkakrémes frissítő szendvicskrémet, vagy mártogatót – ahogy tetszik.

Szóval éljen a meleg (lehetne pár fokkal kevesebb, de erre vártunk nem? Akkor meg örüljünk neki!!), én speciel imádom, hogy meleg van és sortot lehet hordani, egy szál “atletika” pólóval, és salátát lehet zabálni minden mennyiségben.

Tehát a receptek:

HIDEG KORIANDERES UBORKAKRÉMLEVES ÉS

UBORKAKRÉM SZENDVICSHEZ, MÁRTOGATÓHOZ

Összetevők

  • 2 db nagyobb kígyóuborka
  • 750 ml görög joghurt
  • 2 dl olíva olaj
  • só, bors, frissen őrölt szerecsendió
  • 150 g eredeti görög feta
  • 1 db chili
  • 1 marék koriander
  • 1 marék menta
  • 1-1 db citrom és lime
  • 125 g philadelphia krémsajt
  • 1 rúd újhagyma

Elkészítése

  1. Az uborkakrémhez szükség lesz teljeskiőrlésű kenyérre, vagy sok magvas kenyérre. Akrémhez a joghurtból 250 ml elkeverek 50g krémes fetasajttal, mentával fél-fél lime és citrom levével, citrom héjával, sóval, borssal. Egy rúd uborkát nagylyuku sajtreszelőn lereszelem és picit megsózom, félreteszem, hogy kiengedje a levét. Az előzőleg elkészített krémhez hozzákeverem a krémsajtot és 15 perc elteltével az uborkát. Hűtőben jól kihűtöm és vacsora magvas kenyérre kenem vékonyan pár szelet uborkával és egy frissítő mentaszörppel.
  2. Az uborkakrémlevesre feltétnek adhattok pirított sonkachipset, vagy chilis sült garnélarákot, vagy egy két buggyantott fürjtojást. A leveshez az uborkát szintén lereszelem, elkeverem a 500 ml joghurttal, 100g fetával, fűszerekkel, felaprított korianderrel és újhagymval. Összeturmixolom, hozzáadom a tejszínt, a citrom és lime levét és egy-egy jégkockát. A tetejére rákfarkakat teszek és korianderrel díszitem.